Ingrediënten

- 1 lob ganzenlever van circa 500 gram
– 2 mooie rijpe mango's
– 20 steeltjes koriander, fijngehakt en ontdaan van de blaadjes
– sap van een citroen
– sap van een sinaasappel
– 4 eetlepels ingekookte eendenfond
– 1 eetlepel vloeibare honing
– zout, peper, nootmuskaat en fleur de sel

Recept

Snijd de mango's in blokjes van ong. 0,5 cm en marineer ze 30 minuten in de koelkast met 10 steeltjes koriander en de helft van het citroen- en sinaasappelsap.
Snijd de ganzenlever in plakken van 1,5 cm en zet ze in de koelkast.
Kook de honing met wat zout en peper in een steelpan op de Teppanyakiplaat.
Afblussen met het marinadesap en de eendenfond en laat dit inkoken.
Bak de mango's een minuut op de Teppanyakiplaat en bak de plakken ganzenlever 30 seconden aan elke kant.

Tip

Breng de ganzenlever na het bakken op smaak met nootmuskaat, peper en fleur de sel.
Voeg de rest van de koriander toe aan het vocht. Goed doorroeren zodat de aroma's van de koriander vrijkomen.