Ingrediënten

- 2 aubergines in tweeën gesneden
- 1 fijngesneden knoflookteentje
– vloeibare honing
– olie
– zout en peper
- 4 vellen brickdeeg
- 1 ei
- 200 gram ricotta
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 2 eetlepels amandelschilfers
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 eetlepels dragon, dille en basilicum
– zout en peper
– olijfolie

Recept

Smeer de aubergine in met de olijfolie en de honing en strooi de knoflook erover. Marineer de aubergine ongeveer dertig minuten in de koelkast.
Steek de barbecue aan en leg de aubergines op de plancha (niet te heet).
Meng de ricotta, de honing, de amandelen, de rozijnen, de dragon, de dille en de basilicum tot een homogeen mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Vul de brickvellen met het mengsel en leg ze op de plancha. Verwarm ze tussen 3 en 4 minuten aan elke kant.

Tip

Serveer dit gerecht met een salade met een vinaigrette met "tomatenolie".