Ingrediënten

- 4 moten kabeljauw
- 8 plakken gerookt spek
- 8 tomaten, ontveld, ontpit en in kleine blokjes gesneden
- 1 fijngehakte ui
- bosje tijm, laurier en peterselie
- 1 wortel in kleine blokjes
- tuinbonen
- 4 eetlepels fijngehakte dragon
– 2 à 3 eetlepels olijfolie
- zout en peper

Recept

De kabeljauw met peper bestrooien en invetten met olie. Wikkel een plak gerookt spek rondom elke moot kabeljauw. Verwarm de olijfolie in een steelpan samen met de wortel, de ui en de kruiden en bak dit. Voeg de tomaten toe. Als de tomaten zijn gestoofd, voegt u de dragon toe. Op smaak brengen met zout en peper. Leg de kabeljauwmoten aan de zijkanten van de bakplaat en bak ze 3 minuten aan elke kant.

Tip

De tomaten zijn gaar als de olijfolie aan de oppervlakte komt. Haal de olijfolie uit de pan. De olie kunt u voor een ander gerecht gebruiken als vinaigrette.