Ingrediënten

- 4 entrecotes van Charolais
- rund met peper uit de molen, nootmuskaat, Provençaalse kruiden en olijfolie, 2 uur apart gelegd
- 12 voorgekookte krielaardappelen
- 2 wortelen
- 2 rapen
- 1 courgette
- 2,5 dl water
- zout, peper en komijnzaad
- olijfolie
- 2,5 dl kalfsfond
- 1/2 dl rode wijn
- 1 fijngehakte sjalot
- 1 builtje tijm

Recept

Was de groente en snijd ze in een mooie vorm. Kook het water in de wok op de houtskool. Blancheer de groente na elkaar drie minuten aan elke kant.
Slink de ui in een steelpan op de grillplaat. Voeg de rode wijn, de kalfsfond en de tijm toe en laat dit inkoken tot het is ingedikt.
Grill het vlees, de aardappelen en de groente op de grillplaat.

Tip

Gebruik de voorkant van de grill voor de groente om ze gaar te laten worden en voeg het komijnzaad en een scheutje olijfolie toe.