Ingrediënten

- 4 eetlepels olijfolie
- 1 citroen
- 4 eetlepels witte wijn
- 3 venkelknollen, in dunne plakjes
- 8 jonge artisjokken, schoongemaakt en 3 minuten geblancheerd in kokend water
- 2 fijngesneden jonge uien
- 2 ontpitte tomaten in blokjes
- een mespuntje lavendel
- eetlepel boter
- peper en zout

Recept

Verwarm de olijfolie in een wok van plaatstaal. Voeg de venkel, de artisjokken, de witte wijn en het zout toe en bak deze ingrediënten twee minuten. Voeg de uitjes en tomaten toe.
Bak het mengsel nog twee minuten en blus af met het citroensap en de lavendel.
Afwerken met de boter en indien nodig op smaak brengen met peper en zout.
Serveren met de vis en schaaldieren bereid op de plancha.

Tip

Voor knapperige groente: bak de groente tot ze doorschijnend zijn.
Serveer met puree van aardappel en knolselderij.